foto tanjug dragan kujundzicfoto tanjug dragan kujundzic

За упис студената у прву годину основних и интегрисаних академских студија на 12 факултета који функционишу у саставу Универзитета у Крагујевцу има укупно 3.710 слободних места. Од тог броја, 2.539 је буџетских, док је 1.171 самофинансирајуће.

Највише слободних места има на Правном факултету и то 605, затим на Економском 600 и на Факултету инжењерских наука 420.

Цене школарина за основне академске студије на факултетима овдашњег Универзитета крећу се од 39.000 до 170.000 динара, у зависности од факултета и смера.

Новина ове године је студијски програм Психологија, који заједнички реализују Факултет медицинских наука, Природно-математички факултет, Факултет педагошких наука и Филолошко-уметнички факултет. Овај студијски програм је акредитован и уписаће 30 студената. Цена школарине за студијски програм Психологија је 80.000 динара.

У наставку погледајте комплетну табелу са слободним местима, као и ценама школарина на 12 факултета Универзитета у Крагујевцу.Са Универзитета поручују да ће ускоро обајвити тремине за пријављивање за полагање пријемних испита и остале уписне активности.

ТопПрес/ Извор: ИнфоКГ, Бранко Вукашиновић