Надзорни одбор одузео сва овлашћења директорки комуналног Тањи Цветковић

Надзорни одбор одузео сва овлашћења директорки комуналног Тањи Цветковић

Топола – Јуче је у ЈКСП „Топола“ одржан састанак Надзорног одбора на коме су досадашњој директорки Тањи Цветковић одузета сва овлашћења. Испред Општине Топола, као оснивача, састанку је присутвовао председник општине Топола Игор Петровић и његова заменица Данијела Ђокић Пантић. Према речима првог човека општине Топола руководиоци одељења и 95 одсто запослених сагласни су да су у овом предузећу неопходне промене. Поводом одржаног састанка и промена у ЈКСП „Топола“ огласили су се и представници владајуће већине у Тополи саопштењем које преносимо у целости:

„Дана 2. 4. 2021. године, одржана је седница Надзорног одбора ЈКСП-а, на којој је у складу са статутом и законом  усвојено одузимање следећих овлашћења директорки Тањи Цветковић:
– употреба потписа у пословним банкама и финансијским иституцијама без сагласности Надзорног одбора
– управљање имовином предузећа
– измене општих аката
– измене уговора о раду, привременим и повременим пословима и решавање радно-правних питања запослених.

Такође, налаже се директорки да без одлагања врати путничко возило Нисан ноте, које је у власништву предузећа, а за које се поуздано зна да директор и друга невлашћена лица користе без основа и без прописане документације. Оснивач и владајућа већина дају апсолутну подршку Надзорном одбору и донесеним одлукама које ће стабилизовати рад ЈКСП – а и омогућити несметан, професионалан и квалитетан рад Јавног предузећа“, каже се у саопштењу достављеном медијима.

Иначе, Тања Цветковић је функцију директора ЈКСП „Топола“ обављала од 2013. године.

ТопПрес

KOMENTARI