Горњи Милановац – У кокошињцу Весковића из села Коштунићи до скоро се знало „ко коси, а ко воду носи“, али све се променило када је певац Пирго уместо да кукуриче почео да квоче и лежи на јајима. Домаћини се нису могли чудом начудити како је овај миљеник јата „променио правац“ и „скренуо са пута“.

„Он је раније само певао, будио пола села својим кукурикањем. Није му било премца. А онда се променио, кад падне вече дође у кокошињац, легне на јаја и ту остане целу ноћ. Ујутру кад се пробуди мало поново кукуриче и тако у круг. Преко дана се понаша као певац, а увече као кокошка. Сви смо остали у чуду“, каже за РИНУ Славица Весковић, власница ове чудновате пернате животиње.

Славица Весковић, фото: РИНА

Због несвакидашњег понашања свог петла у проблему су домаћини из овог села подно Сувобора. Кокошке снесу јаја и уместо да их Весковићи покупе и искористе, певац Пирго легне и не попушта, па сада уместо јаја могу можда и да очекују пилиће.

„Он неколико сати лежи на тим јајима и ми сада нисмо сигурни да ли можемо да их искористимо, каква су. Нисмо их разбијали да видимо шта је унутра. У сваком случају за Васкрс смо докупљивали јаја због Пирга, иако имамо наша домаћа. Не знамо до кад ће ово стање трајати, надамо се да ће се ускоро певац вратити на старо“, рекла је Славица.

Преко ноћи певац лежи на јајима, фото: РИНА

Међутим, овај певац са Сувобора је само један од оних који и нису баш „право мушко“, јер се идентичан случај појавио и пре две године у Требињу. Према речима ветеринара реч је о хермафродитизму, изузетно реткој појави двополности. Хермафродитизам је уобичајенији код свиња и коза, а код пернатих животиња се врло ретко јавља.

ТопПрес/ РИНА

Ујутру кукуриче а увече квоца, фото: РИНА

Прилог емитован у Дневнику западне Србије