Горњи Милановац – До пре неколико година скоро па је било не замисливо купити офарбано јаје за Васкрс, међутим, из године у годину на пијацу се све чешће у понуди поред свежих јаја продају и офарбана и то углавном по дупло скупљој цени. Ове године, једна млада мама је отишла и корак даље па је одлучила да фарба јаја по жељи купаца и да им доставља на кућну адресу на територији свог града.

„Већ неколико година ја и супруг припремамо украсе за Бадњи дан и Божић, ове године је он продавао јер ја чувам децу. Обзиром да сам кући и да имам слободног времена решила сам да за Васкрс фарбам јаја за продају и да на тај начин олакшам женама које немају времена за тај посао. Брзо се живи, сви су заузети бројним обавезама, неко нема времена, неко нема услове, има старих, болесних тако да сам свима на услузи да пре свега помогнем и да за тај дан сви на трпези имају најважније а то је Васкршње јаје“, каже за ТопПрес Невена Дмитровић.

Невена за Васкрс декорише јаја по жељи купца, фото: приватна архива

Ова двадесетседмогодишња мама поред бриге о својим малишанима стиже да обави све послове и уз то украшава и Васкршња јаја. Како каже, ваше је само да је позовете и кажете колико јаја и какву декорацију желите.

„За фарбање јаја користим пре свега технику наших мама и бака а онда и ове савременије. Како купац каже тако ће и бити, али то је углавном фарбање у луковини, разним бојама, украшавање. У води где се кувају јаја треба додати соли да јаја не би пуцала и да није превише јака ватра, све остало је креативност, машта и љубав према ономе што радите“, истиче Невена.

Фото: приватна архива

 

Офарбана јаја се продају по цени од 60 динара за комад, али Невена наглашава да уколико су веће количине у питању постоји и попуст. Такође, за житеље Горњег Милановца обезбеђена је и достава на кућну адресу.

ТопПрес

Фото: приватна архива
Фото: приватна архива