Топола – Предшколска установа „Софија Ристић“ у Тополи богатија је за нове справе и опрему  за вежбање. Дупли торањ са тобоганом, пењалицом, купола кула, пењалица квадратна, љуљашка дупла са пењалицом, картке дупле са пењалицом, картко са пењалицом квадрат, мала вртешка, испунили су двориште вртића. Простор за дружење употпуниће баштенски сто са клупом, округли сто са четири столице. Такође, набављени су и реквизити и опрема: гимнастички сет са дрвеним колицима, струњаче.

Опремање вртића справама за игру део је пројекта  Програма подршке за спровођење мера популационе политике, који финансира Министарство без портфеља задуженог за демографију и популациону политику  и општина Топола. На пројекту је радила Славица Топлица која је истакла да јој је овај пројекат посебно важан јер су справе за двориште вртића биле преко потребне.

Нове справе у дворишту вртића, фото: ТопПрес

„Справе су постављене, остаје да се постави сигурносна гумена подлога на површини преко 100 квадрата. Поред тога ради се и видео надзор као и појачана расвета, јер смо раније имали проблема да те справе сачувамо и да не буде оштећења, из тог разлога морамо осигурати двориште вртића. Подлоге, расвету и видео надзор финансираће  општина Топола у циљу безбедности наших малишана“, изјавила је за ТопПрес заменик председника општине Славица Топлица .

Она је нагласила да су справе доступне свој деци са територије општине, не само деци која су корисници вртића.

Последњи део пројекта усмерен је ка набавци возила за потребе Дома здравља „Свети Ђорђе“ у Тополи.

ТопПрес

Испред зграде вртића сточић за најмлађе, фото: ТопПрес