„Нови људи“ и ОО ССП Топола осуђују исељење зграде опште медицине, Црвеног крста и лабораторије  Дома здравља у Тополи

„Нови људи“ и ОО ССП Топола осуђују исељење зграде опште медицине, Црвеног крста и лабораторије Дома здравља у Тополи

Топола – Због најављеног пресељења опште медицине у нову зграду Дома здравља „Свети Ђорђе“ у Тополи као и лабораторије и пресељења Црвеног крста на другу локацију  а потом и  изградње новог објекта на том плацу огласиле су се две опозиционе странке у Тополи које тврде да део плаца који је продат има историјску вредност и да се намена здравствене заштите не би требала мењати.

„Из Министарства здравља је стигло наређено да се све службе опште праксе и лабораторије иселе из продатих објеката и омогуће да нови власник парцеле од 60 ари почне са градњом свог тржног центра. Тако ће после скоро 110 година, бити прегажена последња воља Краља Петра Првог Карађорђевића. На плацу који је оставио будућим покољењима да га користе у намери здравствене неге, зидаће се објекти другачије намене“, каже се између осталог у саопштењу које је нашој редакцији достављено од Групе грађана „Нови људи за Бољу Тополу“.

 

„Већ четири године се у Тополи говори о измештању и рушењу дела Дома здравља „Свети Ђорђе“(опште праксе и лабораторије) ради изградње тржног центра „Фортуна“.  Локална власт се хвали овим пројектом јер је наводно обезбедила нова радна места, наравно за минималну зараду. Дом здравља „Свети Ђорђе“ за грађане Тополе има и историјску вредност. Почетком XX века (1914.године) краљ Петар I Карађорђевић је у оквиру своје Задужбине направио болницу, која је 1962. године прешла у Дом здравља са стационаром, а од 2002. године добија садашњи назив Дом здравља „Свети Ђорђе“, каже се између осталог у саопштењу ОО ССП Топола које је достављено нашој редакцији.

ТопПрес