Топола – У време пандемије корона вируса сеоски туризам је процветао. Све више породица нарочито са малом децом, свој одмор планира на селу, у нетакнутој природи, уз здраво окружење и домаћу храну. Један такав објекат налази се у селу Липовац недалеко од Тополе, где је гостима на располагању луксузан смештај, башта и кухиња за припрему хране. Власници „Monе Hill“ Аца и Јована Величанин наглашавају да су врата свога дома отворили за туристе пре нешто више од три месеца и да је за кратак период овде боравио велики број гостију.

Фото: ТопПрес

Обзиром да је летња сезона затворена, млади брачни пар није седео скрштених руку, већ су за своје пријатеље и госте припремили бројна изненађења за зимску сезону, коју су нећете веровати отворили најмлађи.

Фото: ТопПрес

„Ми смо почели са радом 3.јула, план је био да се бавимо летњом сезоном међутим када смо ту сезону затворили добијали смо подједнако исто позива као и за време сезоне, тако да се родила идеја да најмлађе а и старије угостимо и за празнике. Прво смо припредили добродошлицу за дечицу наших пријатеља, комшија, који су имали прилику да се фотографишу уз јелку, Деда Мраза, прелепо украшен амбијент да имају неке успомене и да на тај начин и они уживају. Ту није крај, јер за празнике имамо организован дочек Нове године, летњиковац смо затворили и имамо могућност да угостимо до  40  људи, због короне, иначе би могли и више али морамо поштовати прописане мере кризног штаба. Ових дана највише имамо прославе за фирме и запослене, спремамо за њих нашу храну по договору, видећемо како ћемо даље али циљ је да имамо затворен круг и мислим да смо на добром путу да испунимо све жеље наших гостију“, каже за ТопПрес Аца Величанин власник објекта  „Monа Hill“.

Нетакнута природа и домаћа храна уз богату понуду вина привукла је ове године туристе у Липовац. Како је на овом месту подједнако лепо и у зимском периоду прелепо уређен амбијент украшен новогодишњим мотивима заблистао је у пуном сјају.

Фото: ТопПрес

„Некада је овде била скромна породична кућа, сада је то луксузно одмаралиште где може да преспава  12 особа. Док смо радили, трудили смо се да иако је ово село ипак гости имају одређену дозу луксузности а да се задржи мир, тишина и све оно што село пружа. Издајемо кућу у целости, иако има приземље и спрат који су одвојених улаза. Све што има у приземљу има и на спрату, комплетно опремљени дневни боравци, кухиља, купатило, спаваће собе које су са погледом на уређено двориште и летњиковац  иза куће или са погледом ка Тополи и Опленцу. Летњиковац смо затворили  и ту је припрема хране а двориште смо опремили новогодишњим мотивима“, прича Аца и додаје да су он и супруга неуморни тако да ће својим гостима следеће изненађење припремити за Дан заљубљених.

Фото: ТопПрес

Иако су у сеоском туризму од скоро овај млади брачни пар уложио је много љубави у свој посао. Планова је доста а најбоља оцена за њихов рад су задовољни гости који долазе и одлазе са осмехом из њиховог дома. Како кажу одушевљење не могу да сакрију ни деца ни одрасли и управо то је додатни подстрек да вредно раде и даље.

ТопПрес

Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес