Крагујевац –  Самостални синдикат ФАС саопштио је да се протест радника „Фијата“, заказан за данас у 10 часова у Крагујевцу, одлаже због позива градоначелника тог града да заједно са њим у понедељак представници синдиката иду на преговоре код председнице Владе о будућности радника „Фијата“.

Из Синдиката ФАС су, како се наводи у саопштењу које је пренео Савез самосталних синдиката Крагујевца, позвали менаџмент компаније „Стелантис“ да до понедељка, 30. маја, не предузима никакве радње у циљу промене статуса радника.

„Свако такво поступање довешће до наше хитне реакције“, истиче се у саопштењу.

Како се још наводи у саопштењу, планирано је да на преговорима учествују и два друга синдиката која делују у компанији, као и заинтересована група радника.

„У жељи да постигнемо потпуно јединство свих запослених прихватили смо овај формат преговора. Тражимо да се држава не понаша као медијатор, већ као сувласник у компанији, у коју улаже свој новац и да сходно томе заштити раднике, односно своје грађане“, додаје се у саопштењу.

Самостални синдикат ФАС позвао је раније раднике да се данас окупе испред улаза у фабрику у Крагујевцу, наводећи да менаџмент Фијата одбија да им изађе у сусрет око постављених захтева.

ТопПрес/ Извор: Танјуг