Топола – У Тополи је јуче одржан Петровдански вашар, први од укупно четири колико их  има у току једне календарске године у Тополи. Обележавање овог дана започето је такмичењем у кувању гулаша „Краљевски котлић“ након чега су уследи наступи Културно уметничких друштава а дан је завршен меморијалним концертом који је посвећен певачу Зорану Јовановићу из села Загорица.

Фото: ТопПрес

Такмичење у кувању гулаша организовано је прошле године први пут за Опленачку бербу. Љубитељи овог деликатеса од неколико врста  меса и јуче су са пуно љубави припремали овај специјалитет а пред жиријем је био тежак посао да изаберу  најбоље. Тако је после више часова крчкања и стручног осењивања одлучено да победници буду екипа из Тополе „ТОП – Топола – Драгиша Ђорђевић“, друго место екипа „Шумадијска јаја“ из Крагујевца и трећепласирани такође из Крагујевца екипа „Нефрони“. Организатори су уручили још две награде за најуређенији штанд екипи из Крагујевца „Шумадијска јаја“ а највеселији штанд екипа „ТОП – Топола“.

Екипа из Липовца, Фото: ТопПрес

Као и за сваки вашар у Тополи обавезни су наступи Културно уметничких друштава на челу са домаћинима КУД „Опленац“ из Тополе.

Екипа из Трнаве, Фото: ТопПрес

Овогодишњи Петровдан засигурно ће остати упамћен по меморијалном концерту који је у завршници дана одржан у центру Тополе а посвећен је Зорану Јовановићу, певачу који је прерано напустио овоземаљски свет али су његови хитови заувек остали.

ТопПрес

Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес