Споразум који су данас потписали Министарство спорта и немачки ГИЗ омогућава реализацију пројекта Перспективе за младе у руралним срединама вредног пет милиона евра, а који ће рањивим групама омогућити да брже дођу до запослења.
Споразум је са Немачком организацијом за међународну сарадњу потписао министар Вања Удовичић, а циљ је да се у наредних девет месеци мапирају средине у којима ће се помагати младима из осетљивих група, посебно Ромима и сиромашнима.

Удовичић је рекао да ће пројекат заживети од 1. новембра и додао да је до сада више од 14.000 младих прошло кроз разне видове активизма, док је преко 1.420 њих нашло стално запослење кроз директну сарадњу са приватним сектором.

„Око 200 Рома нашло је стално запослење кроз овај пројекат“, рекао је Удовичић и истакао да је идеја да се у даљој сарадњи обухвати још већи број младих.

Удовичић је захвалио ГИЗ-у на могућности да наставе успешну сарадњу, која, каже, траје више од деценије.

„У наредном периоду кроз сарадњу са ГИЗ морамо да будемо још конкретнији и обухватимо више младих који ће кроз економски, социјални, културолошки развој да утичу на развој својих средина“, додао је Удовичић.

Шеф Одсека за међународну сарадњу Амбасаде Немачке у Београду Кристијан Шилинг изразио је задовољство због наставка сарадње, додајући да ће се одабрати одговарајући региони који ће бити предмет пројекта.

 

 

ТопПрес / Извор: Танјуг