Пљускови праћени грмљавиом и местимично мокри коловози могу успоравати и отежавати вожњу на подручја Шумадије, као и на путевима на западу и југозападу Србије, саопштио је вечерас Ауто-мото савез Србије.

Саобраћај је умереног интензитета и ван већих градова одвија се без застоја, али успорено на појединим деоницама где су радови у току.

Радови на деоницама код Пећинаца и код Уба

ЈП „Путеви Србије“ саопштили су да ће се од сутра до 26. јуна у периоду од 7 до 18 часова, изводити радови на редовном одржавању коловозне конструкције, на делу државног пута I А реда број 3, на деоници петља Пећинци – петља Шимановци, у смеру ка Београду, (од km 70+300 до km 73+500).

На путу Брежђе – Дивчибаре, на деониоци Крчмар – Дивчибаре, до 30. јуна биће обустављен саобраћај због радова на рехабилитацији пута.

Алтернативни путни правац је обилазница Мионица – Дивци – Ваљево – Каона – Дивчибаре, саопштили су Путеви Србије.

На путу Поречки мост-Клокочевац, до 1. новембра изводиће радови на рехабилитацији коловоза, наизменично пропуштање возила, уз семафорску сигнализацију.

Ауто-пут Е-763, у тунелу „Велики Кик“, измена режима саобраћаја јуче и данас.. У току извођења радова, за саобраћај је затворена десна тунелска цев (смер ка Чачку), док се саобраћај одвија двосмерно кроз леву тунелску цев.

На ауто-путу Ниш – Димитровград, у тунелу Прогон, измена режима саобраћаја – затворена је возна (десна трака), а саобраћај се одвија претицајном саобраћајном траком, у смеру ка Нишу.

Сушица – Златибор, Ђалдов вијадукт – од 11. јуна до 30. јула радови на рехабилитацији моста и коловоза у зони моста. У зони радова, код тунела Палисад, једна трака је затворена, док се саобраћај одвија двосмерно двема слободним саобраћајним тракама.

У току извођења радова, за саобраћај ће бити затворена возна и зауставна саобраћајна трака у току светлог дела дана, а саобраћај ће се одвијати претицајном саобраћајном траком.

Од данас у периоду од 7 до 14 часова, изводе се радови на редовном одржавању, на делу државног пута I А реда број 2, деоница Уб – Лајковац, у смеру ка Лајковцу.

За саобраћај ће бити затворена возна и зауставна саобраћајна трака.

Нема задржавања возила на наплатним станицама на аутопутевима Републике Србије.

Чекања теретних возила на граничним прелазима до 240 минута

Према подацима Управе граничне полиције на путничким терминалима на Граничним прелазима нема дужих задржавања, док се на теретним терминалима чека до 240 минута, саопштио је данас Ауто-мото савез Србије..

На ГП Батровци теретна возила чекају 180 минута, на прелазима Шид и Хоргош до 240, док на осталим нема дужих задржавања.

Саобраћај на аутопутевима у Србији је умереног интензитета, а почетак летње сезоне доноси осетно већи број возила на аутопутевима, магистралним правцима, наплатним рампама и појединим граничним прелазима, наводи се у саопштењу.

ТопПрес/ Извор: Танјуг