Крагујевац – Пси луталице сеју страх и смрт по Страгарима код Крагујевца и околним селима.
До сада су заклали десет оваца, а не презају да насрћу ни на људе и децу. Пре два дана су Свети Неђићу усред дана опколили и напали стадо од седам оваца, које су пасле крај реке Сребрнице, и две одвојили и заклалу. Стравичан призор су гледали пролазници, а Иван Милошевић, који и сам страхује за своје овце, је све снимио…

– Мој комшија Милан је изгубио две овце. Пси су разјурили стадо, и унда две овце савладали… Ишчупали им гркљан, распорили трбухе. Крв је шикљала на све стране. Када сам дошао у помоћ, једна је јадна још увек била жива, у ропцу… Тражили смо помоћ од месне заједнице крајем новембра, али још увек помоћи нема – каже Милошевић, и тврди да ће мештани Страгара отићи лично и код председника општине да се жале. На снимку који је направљен након последњег напада луталица се виде јасно две овце, које су узалуд покушале да побегну од подивљалих и гладних паса. Први напад се догодио крајем септембра, када су пси опколили обор у селу и заклали чак седам оваца, пише Информер. рс. 

– То је домаћинство мог рођака Милана, а моје овце, стадо од 40 њих, су одмах поред… Срећа је па сам пошао ујутру да ин нахраним, и видео псе како јуре и кољу. Једва сам успео да заштитим своје стадо, јер су кидисали и на мене. Штета је огромна, јер су то педигрисане овце, које коштају и до 200 евра. Ја сам у стадо уложио 7.000 евра, и не би могао да поднесем губитке – прича Иван Милошевић.

Луталица има преко 30, и према речима мештана Страгара, крију се у кругу фабрике која не ради. Комуналци из „Зоо хигијене“ из Крагујевца су долазили у Страгаре, али нису могли да похватају псе који су се разбежали и посакривали. Луталице су до сада ујеле двоје деце, а било је проблема и у школи јер су нападали децу у дворишту.

ТопПрес/ Извор: Информер. рс

 

3 thoughts on “Побеснели пси сеју страх код Крагујевца: Преклали 10 оваца и изуједали двоје деце”
    1. A što tebi to smeta što pse u Beogradu hrane, i ja ih svakodnevno u Zemunu hranim i baš me briga što vi koji mrzite pse stalno napadate.

  1. Dragi zaštitari, da vas obavestim da u Srbiji postoji problem pasa na ulicama. Problem nije prisustvo pasa, jer ako niste znali životinja nije samo pas, već i mačka, zmija, pacov, itd, nego upravo njihov napad na ljude, decu, stare i onih koji ih se plaše. Na problemu niko ništa ne radi, ni nadležni ni vi zaštitari. Vi kao zaštitari bar dosada niste pokazivali želju da se ovi psi sklone sa ulica nego baš naprotiv vi ih čuvate, pravite im kućice, hranite ih pa im čuvate i mlade, koji opet lutaju okolo pa odrastu i postaju nove lutalice. Stoga zaključujem da vi baš želite pse na ulicama i da vama i nije baš stalo do ljudi oko vas. Vas nije briga ako taj pas koga vi hranite napadne nekog ili nečijeg psa. Da li imate svest da ugrožavate zapravo ljude i njihovo pravo da mogu slobodno da se kreću? Pokazujete nizak nivo znanja kada su životinje u pitanju. U prirodi je sasvim normalno da životinje lutaju, love, napadaju i budu napadane. To je slika prirode već milionima godina i tako funkionišu lanci ishrane. A kada je čovek u pitanju, od kada je počeo da pripitomljava životinje, on je to činio samo iz jednog razloga, da bi što lakše preživeo. Pas je bio sluga da čuva imanje od divljih životinja, dakle u službi čoveka. No došlo je vreme da čovek služi psu, taj 21 vek u kojem pas po vašim navodima više ne može da preživi ako ga čovek na ulici ne hrani i pravi mu kućice. Dobro pitanje je kome u stvari ovde treba pomoć, psima ili vama?

Comments are closed.