Топола – Први пут у овој години у Тополи је организована бесплатна подела дечјих ауто седишта. Како је за акцију доделе дечјих ауто седишта пристигло још захтева који се обрађују, ово свакако неће бити једина расподела а у  првој групи  подељено је 49 дечјих ауто седишта.

Фото: ТопПрес

„Општина Топола преко Савета за координацију послова безбедности саобраћаја на територији општине Топола од 2015. године спроводи акцију бесплатне поделе дечјих ауто седишта, деци рођеној на територији наше општине, односно са пребивалиштем у нашој општини. Сви поднети захтеви се подносе у року од шест месеци од рођења детета“, рекла је за ТопПрес Снежана Јеремић, испред Савета за координацију послова безбедности саобраћаја на територији општине Топола.

Колико су дечја ауто седишта битна и како их правилно користити, објаснила је Маријана Јовановић током презентације која се сваки пут уз поделу ауто седишта организује за родитеље.

Фото: ТопПрес

„Јако је важно да родитељи имају дечје ауто седиште и све похвале за општину Топола и Савет за безбедност саобраћаја који годинама организује поделу ауто седишта али и обуку која је јако важна. Није довољно само имати седиште већ знати и правилно да се користи због тога је ово предавање изузетно битно. Само ако се правилно користи, седиште ће имати функцију коју треба. На жалост око десеторо деце годишње страда у удесима као путници због тога се мора правилно користити седиште и да се прошири свест да је оно неопходно како би  у датом тренутку  спасило наше дете“, казала је Маријана Јовановић, инструктор за ауто седишта.

Фото: ТопПрес

Прошле године је у Тополи подељено 119 дечјих ауто седишта, а у овој првој расподели ове године 49. Након обраде преосталих захтева биће организовано још подела како би свим родитељима који испуњавају критеријуме дечја ауто седишта и додељена.

ТопПрес

Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес