Фото: ТопПрес

Топола- Празник жена осми март измамио је на улице града продавце цвећа, мирис и разне боје привлаче купце да застану и одаберу пригодан поклон. Ипак поред мириса и боја скоро сваки пролазник застане поред корпица од шишарки које прави Катарина Петровић из села Доња Шаторња.

„Још као дете ја и сестра смо увек кући доносиле  шишарке то ме је одувек привлачило и та љубав задржала се све до данас, шетња кроз шуму ме опушта ту налазим мир и већ док их сакупљам ја проценим како ћу коју да искористим и уплетем јер када се гледа све су скоро исте али није баш тако. Нисам била свесна колико је тешко док нисам почела али временом сам увежбала тако да ми је за  израду једне  потребно свега 15-20 минута“ рекла је Катарина.

Она  своје корпице украшава и улепшава зависно од периода када ће их продавати а углавном је то Нова година, Божић, Православна нова година, осми март, Васкрс. Цене су од 150-250 динара зависно од величине корпице и садржаја којим су испуњене, а продаја према речима продаваца иде солидно.

ТопПрес

foto top pres
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес