FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVICFOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/bg

Жестоке и бурне расправе током овогодишњег заседања Скупштине Србије пропратиле су и 33 опомене за 15 посланика. Они ће због тога остати без укупно 265.331 динара посланичке плате, што ће бити уплаћено у хуманитарне сврхе.

Највећу казну због тешких речи мораће да плати Марко Ђуришић из СДС – укупно 50.198 динара. Он је на једној седници „зарадио“ две опомене, а онда и одузимање речи, па је на крају и удаљен са заседања и због свега кажњен одузимањем 50 одсто плате – 35.856 динара. На наредној седници добио је још две опомене, па му је срезано још 20 одсто, односно 14.342 динара.

У стопу га прати Радослав Милојичић Кена, из ДС, али он углавном на свакој седници добије по једну опомену, па их је тако од марта накупио – шест. Зато ће му конто бити тањи за 43.000 динара.

Иста сума новца биће одбијена и од плате Мирослава Алексића, из Народне странке, који је на једној седници добио две опомене, а на другој му је на крају и одузета реч, па је тада кажњен са 40 одсто или 28.685 динара. Административни одбор, због нарушавања реда на седницама, казнио је и посланицу Маринику Тепић, из Клуба самосталних посланика одузимањем такође 40 одсто плате.

Представница ДЈБ Бранка Стаменковић добила је укупно три опомене и мораће да плати 21.513 динара.

Две опомене има и лидер Двери Бошко Обрадовић, па ће му бити одбијено 14.342 динара. По једном су кажњени Балша Божовић и Маја Виденовић из ДС, Зоран Живковић – Нова странка, Срђан Ного – Двери, Соња Павловић из Клуба самосталних посланика, Дијана Вукомановић из Народне странке и Ђорђе Вукадиновић из групе Нова Србија – Покрет за спас Србије. Они су кажњени одузимањем десет одсто плате или 7.171 динар.

ОПОМЕНЕ НАПРЕДЊАЦИМА

Једини из редова власти који су у овом пролећном заседању кажњавани су напредњаци Александар Мартиновић, иначе шеф посланичке групе и Србислав Филиповић. Они су такође због оштрих речи добили по једну опомену и остали без десет одсто плате.

ТопПрес/ Извор: Вечерње новости