После данашње седнице, владајућа већина у Тополи окупљена око Боље Србије, Нови људи опозиција

После данашње седнице, владајућа већина у Тополи окупљена око Боље Србије, Нови људи опозиција

Топола – После осам месеци владавине Српске напредне странке, СПС – а и Нових људи, данас је у Тополи на редовној седници дошло до прекомпоновања власти. Наиме, одборници окупљени око Боље Србије обезбедили су већину и кворум за одржавање седнице а подршку су им дале и две одборнице из СНС – а. У биоскопској сали било је присутно 28 одборника, од којих је петоро из Групе грађана „Нови људи за Бољу Тополу“. После тајног гласања изабрано је ново скупштинско руководство управо из редова Боље Србије, за председника СО Владимир Радојковић а за његовог заменика Божидар Павловић.

„Десила се једна мирна промена општинске власти, са 22 гласа изгласано је неповерење Миодрагу Миловановићу и на његово место сам постављен ја. Имали смо огромних притисака, успели смо да се одбранимо и организујемо како би Топола радила у интересу грађана и да власт и опозиција могу да сарађују. Ми не трпимо утицај са стране, нико не зна наше проблеме боље од наших грађана и одборника. СНС није више на власти у Тополи већ Боља Србија са коалиционим партнерима који ће водити Тополу ка путу просперитета“, изјавио је новоизабрани председник СО Топола Владимир Радојковић.

Владимир Радојковић, председник СО Топола, фото: ТопПрес

Захтев за заказивање ове седнице предао је први човек општине Топола Игор Петровић. Он је недавно поднео оставку на ту функцију, а јуче је исту и повукао, па ће у наредном периоду наставити да обавља дужност председника општине Топола.

„На мој захтев заказана је редовна седница која је и одржана и усвојене су одлуке које су битне за функционисање наше општине. Многи одборници СНС – а, нису данас  били присутни, није ми јасно због чега се то десило и немам коментар за тако нешто. Одлуку сам повукао и створили су се услови да са новом већином наставим да радим у интересу грађана Тополе“, истиче Петровић.

Игор Петровић, председник општине Топола, фото: ТопПрес

Одборници Групе грађана „Нови људи за Бољу Тополу“, истичу да неће подржати овакву власт и да ће даље наступати као опозиција у локалном парламенту.

„Ми смо се против ових који су се вратили на власт 16 година борили а господин Петровић се такође борио али им је као и Данијела Ђокић Пантић омогућио да се врате на власт, то је потпуно шизофрена ситуација. У Тополи имате власт где председник општине подноси пријаву против бившег председника СО и организоване групе за тежак криминал, а сада се прекомпонује власт и настављају заједно. Ми то да подржимо нећемо, Нови људи остају у опозицији“, рекао је шеф одборничке групе „Нови људи за Бољу Тополу“, Мирко Јевтић.

Мирко Јевтић, шеф одборничке групе „Нови људи за Бољу Тополу“, фото: ТопПрес

У наредним данима очекује се избор новог општинског већа. Лидер Боље Србије Драган Јовановић најављује и „проветравање“ у јавним установама.

„Ово је добар дан за Тополу и Србију,  на миран начин је смењена локална власт и Топола ће поново бити велико градилиште. Боља Србија се вратила на власт, ово је само почетак јер очекујем у наредним данима још једну ванредну седницу где ћемо изабрати ново општинско веће и нову мандатско имунитетску комисију.  Очекује нас и избор заменика општине Топола, променићемо надзорни одбор ЈКСП Топола и општинску изборну комисију, такође и секретара Скупштине. Председник општине Топола је показао храброст и ми ћемо то ценити а позивамо и све друге честите и часне одборнике који желе добро Тополи да нам се прикључе“, казао је Драган Јовановић за ТопПрес.

Драган Јовановић, лидер Боље Србије, фото: ТопПрес

Иначе, локални парламент у Тополи броји 41 одборничко место, а за формирање власти и кворум на Скупштини потребна је већина од 21 одборника, што је данас Боља Србија и обезбедила.

ТопПрес

KOMENTARI