Кабинет министра Новице Тончева, задуженог за унапређење развоја недовољно развијених општина, саопштио је данас да је расписао Јавни позив за подношење предлога пројеката од јавног интереса, које ће реализовати удружења са територија недовољно развијених општина у 2022. години за које је Влада Србије определила 15 милиона динара.

„Након што смо прошле године по први пут расписали Јавни позив за удружења која своје активности спроводе у општинама које спадају у четврту категорију развијености и након што су удружења на најбољи начин реализовала те пројекте, одлучили смо, уз помоћ Владе Србије, да и ове године доделимо бесповратна средства удружењима са територије тих општина“, рекао је министар Тончев.

„Недавно је удружење жена „Експанзија“ из Бродарева, општина Пријепоље, по прошлогодишњем конкурсу средствима Кабинета реконструисало игралиште и стазе за децу, у месној заједници која има школу и вртић са преко 100 малишана, а и сви остали реализовани пројекти су видљиви и транспарентни. Наш циљ је да помогнемо у развоју сваког сегмента, на адекватан и одрживи начин, а посебно ме радује јер се сви пројекти реализују у договореним роковима“, рекао је министар Новица Тончев.

Каже да је задовољан што се реализацијом тих пројеката показује да је Влади Србије битан сваки човек, свака општина.

Према правилима Јавног позива, удружења са територије недовољно развијених општина могу да пријављују пројекте из области запошљавања, културе, безбедности, активизма, здравља, заштите животне средине, родне равноправности и социјалних питања, набадено је у саопштењу.

ТопПрес/ Извор: Танјуг