foto thinkstock

У партнерској организацији удружења Еко фан камп и ЦЕООР-а из Крагујевца и еколошке организације Јанун из Хановера реализује се пројекат посвећен климатском променама у оквиру којег у нашем граду гостују предавачи из Немачке, Малавија и Гренланда.

Тема пројекта тиче се климатских промена и чини се да је његово представљање у веома актуелном тренутку с обзиром на то да је у току израда нацрта новог закона о климатским променама на националном нивоу. Град Крагујевац ове године издвојио је три милиона динара за финансирање локалних еколошких организација.

О климатским условима и проблемима са којима се сусрећу људи на различитим странама света услед климатских промена и утицајима које оне имају на популацију, говорили су представници еколошких организација са Малавија и Гренланда. Од негативног утицаја периода великих суша на јужној до глобалног отопљавања глечера и неповољних утицаја различитих ветрова на северној земљиној хемисфери, неке су од климатских промена које могу бити веома драстичне и јаке.

Главни циљ пројекта је подизање свести о климатским променама. Питање климатских промена је глобално питање чијем решавању или умањењу последица би требало заједнички да приступимо и да све земље света буду у томе ангажоване али истовремено и да укажемо да је могуће деловати појединачно, рекао је Џозеф Кенсон Сакала, менаџер пројекта из Малавија.

У оквиру реализације пројекта у Крагујевцу организује се велики број еколошких активности, радионица за ученике основних и средњих школа као и за студенте Универзитета.

ТопПрес/ Извор: ИнфоКГ