Учинићемо све да земља буде припремљена за зиму чак и боље од многих развијенихјих земаља, рекао је председник Србије Александар Вучић и између осталог нагласио да ће Србија заштити цену комплетног шећера.

„Све ћемо решити и обезбедити људима да имају нормалну и мирну зиму, да ли ће бити једноставно, неће. Немогуће је да избегнемо све проблеме, да будемо једнако добро припремљени, а можда и боље од многих развијенијих земаља“, рекао је Вучић новинарима у Давосу.

Председник је рекао да настоји да реши сваку од 30 непознаница и нагласио да ће успети.

„На томе морамо вредно да радимо док људи буду на мору и купају се као што смо се данас бавили цео дан шећером“, рекао је Вучић и додао да је цена за шећер од једног килограма заштићена, али да постоји проблем са трговинама.

„Дођу пчелари, ракијски дестилери или било ко, засто би куповали џак од 50 килограма, где је цена виша, договоре се са пословођом да им скине килограм са палете и онда га однесу по нижој цени“, рекао је он.

Данас ћемо заштитити цену за комплетан шећер, интервенисати са додатним количинама шецехера.., навео је председник и додао да су разговарали са власницима обе шећеране и представницима 20 трговнских ланаца.

Додао је да верује да ће све бити у реду.

„До четвртка интервенишемо са додатних 260 тона шећера“, рекао је председник и нагласио да Србија нема никаквог проблема са храном.

„Било би добро не због мене и државног руководства, већ због оних који гурају земљу да што безболније прођемо кроз ужасну кризу која ће бити све тежа у целој Европи да на себе не додајемо још неки терет – неки камен неистине, лажи притисака“, казао је Вучић.

ТопПрес/ Извор: Танјуг