Крагујевац – После краће болести, у 48. години живота преминуо је Драган Алемпијевић, глави и одговорни уредник информативног портала  „ucentar.rs“.

Новинарством је почео да се бави као средњошколац, у крагујевачком дописништву „Вечерњих новости“, скрећући пажњу својим урођеним талентом за проналажење тема које ће заинтересовати милионску читалачку публику тада најтиражнијег дневника на просторима ондашње СФРЈ, објављено је на порталу уцентар.

Упоредо са писањем за новине, Алемпијевић је објавио и две запажење збирке песама у издању Књижевне омладине Србије и Студентског културног центра у Крагујевцу.
Био је сарадник „Погледа“, „Аргумента“, дописник „Блица“, а после поделе редакције овог тиражног дневника, постао је шеф дописништва „Гласа јавности“. Због писања о „забрањеним темама“ и отвореног указивања на центре политичке моћи који немилосрдно газе права грађана, у марту 1999. године, непосредно пред почетак бомбардовања, на кућу у којој је живео Алемпијевић, непозната особа бацила је ручну гранату- популарну „кашикару“. Истрага је тапкала у месту, и никада нису пронађени бомбаши, али ни њихови налогодавци. На сву срећу бомба је ударила дрвени оквир и пала испод прозора собе у којој се у том тренутку налазио Драган са супругом и ћерком која је тек учила да хода.

Почетком двехиљадитих оснива „Легат продукцију“, која је била организатор Фестивала српске народне музике „Драгиша Недовић“ у Врњачкој Бањи, који су преношени у најгледанијем термину на првом програму РТС , а потом на Пинку. Такође, Алемпијевић је био оснивач и Фестивала српске забавне музике, који се одржавао такође у Врњачкој Бањи.

Пре пет година Алемпијевић се вратио старој љубави – новинама. Писао је за „Курир“, а пре нешто више од две године, покренуо је информативни портал „уцентар.рс“, који је шумадијску, али и ширу јавност, усталасао информацијама о темама које су многи прећуткивали. Под слоганом „ми гађамо у центар“, овај портал је објављивао оно о чему су многи ћутали: дешавањима у полицији, корупцији у правосуђу, тајним каналима којима отиче новац из буџета Србије, али и о неправдама које чине извршитељи све сиромашнијим грађанима Србије…

Одласком Алемпијевића српско новинарство је изгубило једно од најбриткијих пера.
Драган Алемпијевић је за собом оставио супругу Ивану, ћерку Антонину, апсолвента Економског факултета и Алексу, ученика завршне године средње школе.

ТопПрес/ Извор: Уцентар