Његово Kраљевско Височанство Престолонаследник Александар пожелео је благословен и срећан Ускрс Његовој Екселенцији монсињору Станиславу Хочевару, Архиепископу и Митрополиту београдском, Његовој Екселенцији монсињору Лучијану Суријанију, апостолском нунцију у Србији, и свим хришћанима у Србији и свету који овај Свети дан славе сутра, 17. априла, по грегоријанском календару, каже се у саопштењу за јавност. 

„Свим верницима који најрадоснији и најважнији дан за сваког хришћанина славе по грегоријанском календару желим срећан Ускрс!

Васкрснуће нашег Господа и Спаситеља је најважнији догађај који се икада догодио у свету, и доноси радост сваком вернику. Његове свете речи имају и данас исту снагу као и када их је изговорио пре скоро 2 миленијума. Оне нам дају наду, оне су нам водиља и путоказ и подсећају нас на важност толеранције, саосећања и праштања!

Изнад свега, моја породица и ја вам желимо да сачувате своје здравље и здравље ваших најмилијих, као и свако благостање. Желим вам да највећи хришћански празник проведете у миру, срећи и спокоју. Срећан Ускрс!“, навео је Њ.K.В. Престолонаследник Александар у поруци.

ТопПрес