Порески аларм је бесплатна апликације за андроид и Ајфон телефоне, помоћу које грађани могу да пријаве неиздавање фискалних рачуна, обављање нерегистроване делатности, непријављивање радника и друге неправилности у пословању, саопштила је данас Пореска управа.

У апликацију се могу унети подаци и слике привредног субјекта или уочене неправилности, а корисник пријаву може поднети анонимно или се идентификовати у зависности од тога за коју се опцију определи.

Корисници апликације аутоматски добијају електронско обавештење о успешном подношењу пријаве, која је одмах по подношењу видљива и у систему Пореске управе.

„Пореска управа ће у случају основаности и потпуности поднете пријаве предузимати мере у складу са законом и својим овлашћењима и санкционисати свако понашање које није у складу са пореским прописима“, истакнуто је у саопштењу.

Апликација „Порески аларм“ развијена је у оквиру пројекта „Платформа за одговорно управљање јавним финансијама“ који спроводе Пореска управа и Програм Уједињених нација за развој уз финансијску подршку Шведске.

ТопПрес/ Извор: ФоНет