Горњи Милановац – У току је снимање филма Радоша Бајића о „Мисији Халијард“, највећој операцији спасавања живота савезничких пилота у Другом светском рату. Редитељ и сценариста филма Радош Бајић присуствовао је обележавању 77. годишњице спасилачке мисије у Прањанима и том приликом најавио премијеру филма, који се снима већ две године.

,,Пројекат смо спремали три године, снимамо га две, а на пролеће 2023. имаћемо свечану премијеру, ја се надам овде, а онда даље. Данас је велики дан, поготову после амнезије која је владала у српском друштву 70 година, где је било забрањено помињати овај чин херојства и племенитости српског народа“, рекао је Бајић за РИНУ.

Поред играног филма Хероји Халијарда, у припреми је и тв серија Ваздушни мост са истом темом, а како истиче Бајић, реч је о пројекту на коме ће бити ангажовани и страни глумци.

,,Ми радимо филм Хероји Халијарда и тв серију Ваздушни мост, то је преко 120 глумаца,од чега имамо око 40 америчких и енглеских глумаца. То је свакако један велики пројекат“ – казао је Бајић и додао да овај пројекат припада српској култури, српској историји и свему ономе чиме српски народ треба да се поноси.

ТопПрес/ РИНА

Фото: РИНА