Покрет Доста је било и странке Здрава Србија и Живим за Србију ће на предстојеће изборе 3. априла изаћи на заједничкој листи „Суверенисти“, речено је данас на конференцији тог политичког блока.

Суверенисти сматрају да политичку сцену у нашој земљи чине глобалистичка про-ЕУ власт, глобалистичка про-ЕУ опозиција окупљена око Странке слободе и правде, глобалистички про-ЕУ зелени и суверенистичке политичке опције у које, како је речено, осим блока Суверениста, спадају и Демократска странка Србије, Двери и Заветници.

„И пре почетка референдума упутили смо им позив да нам се придруже и да заједно наступамо на референдуму. Тај позив стоји и за наступ на изборима“, рекао је новинарима председник Доста је било Суверенисти Саша Радуловић.

Говорећи о референдуму о уставним променама, поновио је своје тврдње да је победило „НЕ“ и подсетио да су поднели кривичну пријаву за нводно фалсификовање резултата референдума на 3.932 бирачка места и да је РИК њихов приговор одбацио, али да су упутили жалбу Управном суду на решење РИК-а.

Радуловић сматра да је овај референдум показао да је власт изгубила значајну подршку на територији целе земље и поручује да ће „када падне власт, доћи и до поништавања референдума“.

Одговарајући на питања новинара, које је интересовало и да ли би сарађивали са еколошким организацијама, рекао је да већ сарађују са суверенистичким еколошким покретима који, додао је, не добијају простор у медијима.

С тим у вези, поменуо је протест који се догодио летос испред Народне скупштине.

„Људи који су излазили за говорницу и говорили о томе како смо ми земља Живојина Мишића, о КиМ, родољубљу, Србији, очувању државе, а организатори су (Александар) Ћута, Не давимо Београд и (Небојша) Зеленовић који имају дијаметрално супротну политику од онога што су људи говорили“, рекао је Радуловић.

Он је оценио да је заштита животне средине у великом раскораку са људима који су добили простор у медијима да покушају да, како каже, приграбе ту тему и да изгледа као да су они једини који се тиме баве.

Радуловић: Имаћемо своје кандидате, Понош за нас није добар

Радуловић сматра да је потребно да на предстојећим председничким изборима буде што више кандидата како би се мотивисало што шире бирачко тело и дошло до другог круга у којем ће, како верује, уколико га буде, садашњи председник Александар Вучић изгубити.

Одговарајући на питања новинара, Радуловић је рекао да ће Суверенисти имати своје кандидате и додао да Здравко Понош, којег је лидер Странке слободе и правде Драган Ђилас предложио за кандидата опозиције на председничким изборима, за суверенистичке гласаче није добар кандидат.

„Постоје глобалистички гласачи који би сигурно гласали за њега и претпостављам да је за њих Понош добар кандидат“, рекао је Радуловић.

Навео је да је бирачко тело у Србији хетерогено и да има много различитих погледа на то ко је добар кандидат, те да су Суверенисти управо због тога избацили стратегију за председничке изборе која подразумева да би требало да буде што више кандидата да се покрије цело бирачко тело.

„Да сваки кандидат мотивише своје бираче да изађу јер је кључ председничких избора да дођемо до другог круга. Ако не дођемо до другог круга, џаба нам овај или онај кандидат. То нам је показало искуство из 2017. године, где се гурао један кандидат који није могао да покрије цело бирачко тело“, рекао је Радуловић који сматра да постоје шансе да се дође до другог круга.

ТопПрес/ Извор: Танјуг