Министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић изјавио је данас да је образовни систем још увек виталан и отпоран на вирус корона, а да ће Кризни штаб почетком следеће недеље разматрати евентуално увођење нових мера.

Ружић је у Скупштини Србије, одговарајући на питање посланика СПП-УС С Самира Тандира о ситуацији са вирусом корона, рекао да Кризни штаб врло темељно разматра све моделе који су комплементарни потреби да се изборимо са пандемијом.

‘Трудимо се да водимо рачуна о здрављу нације и то је приоритет, мере које су на снази морају бити поштоване, по бројкама видимо да се ситуација погоршава и доводи до већег маневарског простора за мутацију вируса“, казао је министар у делу седнице на којој су чланови владе одговарали на посланичка питања.

Нагласио је да проценат вакцинисаних није довољно висок да бисмо изашли “на зелену грану“ и апеловао на грађане да се вакцинишу.

“Влада и Министарство здравља чине све да на најбољи начин одговоримо на ове изазове, али потребна је и индивидуална одговорност, солидарност и подизање свести да је вакцина једини начин да се изборимо са овом пошасти“, навео је Ружић.

На питање посланика Тандира о резултатима владе у првој години мандата, Ружић је казао да је на економском и спољнополитичком плану много урађено у протеклих годину дана, колико је прошло од формирања актуелне Владе Србије.

Истакао је да је на спољнополитичком плану влада наставила са афирмацијом државне политике у чијој је основи јасна борба за очување територијалног интегритета и суверенитета.

“Што се тиче осталих ресора, урађено је много тога, иако смо унапред били свесни да је мандат владе орочен, нико ништа није препуштао случају, а захваљујући премијерки Ани Брнабић о осталим члановима владе динамичније смо приступили реализацији многих важних пројеката“, рекао је Ружић на питање посланика СПП-УС С Самира

Када је реч о привредном расту, Ружић је рекао да је Србија једна од ретких држава која је у време ковид пандемије успела да забележи раст истичући да је више од 70 одсто директних инвестиција у региону Западног Балкана управо у Србији.

ТопПрес/ Извор: Танјуг