Ружић: Због безбедности смањен број школа у којима се полаже завршни испит

Ружић: Због безбедности смањен број школа у којима се полаже завршни испит

Први потпредседник Владе и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић навео је да спреман оперативни план за завршни испит, који се одржава 27, 28. и 29.јуна 2022.године.

„Чинимо све да предстојећи завршни испит протекне у најбољем реду и да деца буду безбедна, да то не буде трауматично искуство и за децу и за родитеље.

У свакодневном смо контакту са Министарством унутрашњих послова и имамо детаљно разрађен план активности за случај пријаве бомбе у школама“, истакао је министар Ружић.

Он је истакао да је Републичка уписна комисија донела одлуку о промени процедуре спровођења самог завршног теста и да се, због безбедности, редукује број школа у којима ће се полагати завршни испит.

„Смањили смо за око 60 одсто број школских објеката у којима ће се одржавати завршни испити. Тај број је сада 522 од 1.260 колико их је било планирано у почетку. На нама је да гарантујемо потпуну сигурност, али и да омогућимо да сви ученици имају једнаке услове за полагање тестова“, рекао је Ружић.

Према његовим речима, свака основна школа ће обавестити своје ученике, као и њихове родитеље, у којим ће се школама полагати завршни испит.

Он је додао је да су тестови одштампани, као и да ће бити одвезени на локације у пратњи полиције.
„Желимо да се унапред захвалимо свима на разумевању, пре свега родитељима, а да ученицима пожелимо да се у мирном духу припреме за тај тест и да упишу оно што су желели“, навео је Ружић.

ТопПрес/ Извор: РТВ

KOMENTARI

TOPPRESS: 0
DISQUS: 0