Лазаревац – Да људска доброта не познаје географске и националне границе још једном се доказало и то на примеру сеоског џина из Арнајава. Прича о Милиши Јовановићу који носи број обуће 54, због чега му је веома тешко и једне патике носи годинама, обишла је Србију и регион пре месец дана. Многе је дирнула његова ситуација и били су одлучни да помогну, па ће тако Милиша већ до краја ове године добити неколико пари нових квалитетних патика.

„Прочитали смо текст о Милиши и уз помоћ друга из Немачке смо нашли патике које су његов број и радо би му то поклонили“, написао је у мејл поруци агенцији РИНА читалац из Србије.

Међутим, осим људи из наше земље на муке сеоског џина нису остали имуни ни читаоци из суседних земаља, јер је упит како му проследити патике стигао и из Хрватске.

„Шетајући једном загребачком трговином угледао сам патике са истакнутим бројем 54. Истог часа сам се сетио приче о Милиши и одлучио сам купити исте. Како долази Божићно време, моја је замисао, учинити добро дело и обрадовати некога непознатог. Успоставио сам у међувремену контакт и са Хрватским велепосланством у Београду и они су вољни врло радо помоћи око транспорта и испоруке Милиши али им је потребна тачна адреса или телефон. Не пишем Вам ово ради било каквог публицитета или експонирања у медијима него искључиво ради „малог дара за великог Милишу“, написано је у другој поруци.

Још једне патике ће вредном и поштеном Милиши стићи чак и из далеке Аутралије, од наших људи из Сиднеја, одакле су се такође јавили заинтересовани да умање његов проблем.

ТопПрес/ РИНА