Пријепоље – Док се на Копаонику и Златибору тражи место више, а ски стазе су крцате, на самој граници Србије и Црне Горе некада популарно скијалиште на Јабуци скоро је потпуно празно. Некада је овај центар био познат широм бивше Југославије, али последњих деценија потпуно је пао у заборав. Ипак, родитељи који памте златно доба овог места радо доводе своју децу како би овде научила да скијају.

„Јабука под снегом изгледа величанствено, права је штета што се овде ништа не улаже јер би могла бити феноменална туристичка локација. Сада на месту где су многи учили да скијају, свраћају само они који за место знају, а то су махом Пријепољци. Има око пола метра снега тренутно и овде је права зимска идила”, каже за РИНУ Милан из Пријепоља.

Од жичаре и скијалишта нема ни трага, а хотел је затворен. Бисер Југославије сада посећују само они „са плићим џепом”. У кругу ради само оближњи ресторан, где још увек чај може да се попије за мање од 100 динара.

„Ко нема новца да исфинансира Копаоник или Златибор, овде је иделано место да ужива у снегу и скијању за мало новца. Смештај је могућ у појединим приватнм викендицама, ресторан је одличан, а цене су изузтено повољне. За једну црвену можете и да ручате”, додају Пријепољци.

Туристички центар „Јабука” се налази на истоименом планинском превоју, удаљено око 15 километара од Пријепоља на путном правцу према Пљевљима.

 

ТопПрес/ РИНА