По најновијем закључку Владе запослили смо 8.436 здравствених и нездравствених радника који су били ангажовани током ковида, а пре тога је од марта 2020. године запослено 4.000, па је укупно у здравственом систему запослено од тада 12.436, рекла је данас директорка РФЗО Сања Радојевић Шкодрић.

Она је то казала у Ужицу, где је присуствовала пријему за раднике ангажоване током пандемије ковида, са којима су недавно потписани уговори о сталном запослењу.

То су наши здравствени хероји, то су исти они људи којима смо аплаудирали са наших тераса, који су носили скафандере данима и нису виђали своје породице месецима. Честитам им и желим да професионално и одговорно и даље раде свој посао, поручила је Радојевић Шкодрић.

Навела је да су последњих година огромна улагања у здравство, већа него икада у историји Србије – од изградње нових болница, набавке савремене опреме до лекова и лечења деце, али да све то не би имало значај да није здравствених радника.

Радиће се на повећању њихових плата и запошљавању, а ако је неко остао незапослен из периода ковида, биће запослен. Новина је да ће се организовати државне стипендије здравственим радницима како би могли да се усаврше због савремене опреме и иновативних лекова, рекла је Радојевић Шкодрић.

У Здравственом центру Ужице стални уговор добила су 82 лица, а 12 је запослено у Специјалној болници Чигота.

Ми ћемо као Град наставити да улажемо и у здравствене установе и људе, чиме ћемо подићи услуге на највиши ниво. Сигурна сам да ћемо уз помоћ државе ускоро кренути у реализацију реконструкције Здравственог центра Ужице, казала је градоначелница Ужица Јелена Раковић Радивојевић.

Она је навела да је Општа болница Ужице добила две магнетне резонанце, добиће мамограф и ултразвучне апарате, чиме ће се листе чекања смањити и бити убрзана дијагностика.

Директорка РФЗО је после пријема радника обишла Општу болницу Ужице, део где је планинара нова магнетна резонанца.

ТопПрес/ Извор: Танјуг