Аранђеловац – Мали знак непажње довољан је да се деси нека несрећа а сведоци смо да је на улицама доста несавесних возача. Управо таква једна ситуција одиграла се данас у Радничкој улици у Аранђеловцу где је замало могло да настрада једно дете. Срећом, на правом месту у право време нашао се двадесетосмогодишњи Никола Милошевић који није имао дилему и ризикујући свој живот спасио је једног дечака сигурне смрти.

„Чекао сам мајку да обави куповину у продавници, стајао сам поред свог аутомобила, спазио сам младу жену која се запричала на телефон док поред себе води малог дечака који је по мојој претпоставци њен син и имао је можда око пет година. Разговарајући са неким уопште није приметила да јој је дете полагано извукло из руке и у брзини је потрчало преко улице. Све се то одвијало испред мене док сам стајао поред аута, исте секунде сам викнуо и потрчао преко улице, зграбио сам дете свом снагом и претрчао улицу, није прошло пар секунди прошао је аутомобил. Сам Бог ме је послао на то место да баш ја спасим малог клинца јер, недај Боже могло је свашта да се деси, ма…несмем ни да замислим“, каже за ТопПрес храбри Никола Милошевић из Аранђеловца.

Малолетно дете спашено сигурне смрти након свега пар секунди поново је своје малене ручице сместило у шаке своје мајке, али овај пут доста чвршће.

Иначе, Никола је завршио Високу школу струковних студија за Криминалистику и Безбедност у Нишу као  најбољи у класи са оценом 9, с тога не чуди одакле храброст и одважност за овакав потез. И нема сумње да ће као такав у будућности бринути о свим грађанима и чувати их од сваке опасности.

ТопПрес

Ово је улица где се одиграо немили догађај, фото: ТопПрес