Скупштина Србије усвојила је данас закон на основу ког ће младима од 16 до 29 гдодина бити уплаћена новчана помоћ у износу од 100 евра као помоћ за ублажавње последица пандемије.

Такву врсту помоћи најавио је недавно председник Александар Вучић који је рекао да ће од 1.фебруара млади од 16 до непуних 30 година добити помоћ од 100 евра.

Пријављивање почиње 15.јануара и трајаће до 30.јануара, а сам процес пријављивања биће исти као за претходних 100 евра које су добили сви грађани.

То све врши преко портала Управе за трезор где се уносе подаци, број личне карте, ЈМБГ, као и број рачуна у банци, а ко нема рачун може да изабере у којој бацни ће му бити отворен наменски рачун.

Министар финансија Синиша Мали прецизирао је данас да у дану када закон ступи на снагу они који су напунили 16 година имати право да добију помоћ од 100 евра.

„Овај закон ступа на снагу дан након објављивања у Службеном гласнику., видећемо који је то дан, 13. Или 14.јануар. Дакле, до тог дана ко је напунио 16 година има право да добије помоћ. Такође, свако ко напуни 30 година од тог дана има право да добије помоћ“, објаснио је Мали у Скупштини Србије.

ТопПрес/ Извор: Танјуг