profimedia

Горњи Милановац – Са целог Балкана, али и из српске дијаспоре, Превиславу Милићу (64) из Горњег Милановца стижу молбе људи који болују од разних болести, да им пошаље свој препарат од сремуша (дивљег белог лука). Ту лековиту смесу коју Милић сам прави, заштитио је патентом и брендом.

– Дуготрајним истраживањима је утврђено да сремуш своју лековитост дугује састојку званом кверцетин. Баштенски бели лук се одавно користи за успешно лечење повишеног крвног притиска, артериосклерозе, болести штитне жлезде, један је од најјачих природних антибиотика, јер уништава бактерије које нападају људски организам. Познато је да је дивљи бели лук двадесет пута јачи од обичног белог лука – објашњава Милић.

Од српског Завода за интелектуалну својину, Милић је добио сертификат, после 22 месеца провере лековитости тог препарата. На сајму “Тесла фест” у Новом Саду освојио је златни пехар. Затим, златни пехар и главну повељу Руског патентног завода “Архимед”, па Бугарске уније проналазача и тако редом. Позиван је на међународне сајмове проналазача, па је лек представљен у Москви, Паризу, Бриселу, Мадриду, Риму, чак и у далеком јужнокорејском Сеулу, иако Милић у те градове није путовао, јер нема пара…

Свим болесницима лек шаље поштом, па – ко му касније плати – плати, ко не, ником ништа. Зарада ту није велика.

– Течне лекове “сремушин” справљам по светском стандарду Хасап, уз одобрење Завода за јавно здравље Србије. Лече висок крвни притисак, масноћу у крви, болести штитне жлезде, нормализују пробаву, јачају имунитет, излучују вишак слузи из плућа, чисте јетру… Воде се званично као помоћно лековито средство, по међународној класификацији патената – наставља Милић.

Научне радове о лековитим својствима сремуша објавили су многи лекари, српски и светски.

У својој скромности, Милић не мари за стечену славу, ни рекламу. Стрпљиво справља нове препарате, шаље их по свету о свом трошку, нада се повољним јављањима особа, залечених, или дај боже сасвим излечених “сремушином”.

Састав

– У саставу `сремушина` је 80 одсто сремуш, остатак су срце дивље јабуке и друго лековито биље, зависно од врсте болести, некад ловор, орах… У сезони, уберем 500 до 600 килограма листа сремуша – додаје Милић.

Захвалност

– Добио сам око 200 писаних изјава захвалних болесника, који сведоче да им је “сремушин” помогао, или их учинио здравима. Биљана Дукић из Новог Сада и Невенка Бајалица из Бањалуке јављају да се после лечења болести штитасте жлезде “сремушином” добро осећају; Миле Стојковић из Берлина да је излечио болести вена; Мишо Лисован из Стокхолма и Изет Латовић из Сјенице смањили су масноћу у крви… – прича Милић.

ТопПрес/Извор: Новости