ССП Топола: Зашто се не односи смеће у селима Тополе?

ССП Топола: Зашто се не односи смеће у селима Тополе?

Топола – У општини Топола већ неколико година постоји организовано одвожење смећа са сеоског подручја, једном седмично.  У последње време, бројни грађани пријављују да се из њихових сокака смеће не одвози редовно а  на овај проблем указали су и из Иницијативног одбора Странке слободе и правде у Тополи. Њихово саопштење достављено медијима преносимо у целости:

„У последњих неколико месеци све чешће се може чути од мештана села општине Топола како FCC Environment CEE (.A.S.A ECO), компанија којој је поверен посао обављања комуналне делатности скупљања и одвожења комуналног отпада са сеоског подручја општине, не обавља услуге које наплаћује од сеоских домаћинстава.
У сваком селу постоји одређени дан у недељи када камион пролази и скупља се комунални отпад. Међутим, у последње време камион заобилази многа домаћинства. Смеће узима само из канти и контејнера који су близу магистралних путева или асвалтираних сеоских путева. Сеоска домаћинства која се не налазе уз наведене путеве остају ускраћена за услуге одношења комуналног отпада, нека чак и осам недеља. А рачуни редовно стижу. Од 1. августа ове године цене услуга су повећане, па тако домаћинство које има више од три члана уместо 480 сада плаћа 575 динара, а отпад и даље стоји у дворишту.
С обзиром да је општинском одлуком 9.2.2015. године, у складу са националном стратегијом о управљању отпадом, посао отклањања комуналног отпада поверен .A.S.A. ECO, мештани села редовно постављају питања општинској власти од које не добијају никакав конкретан одговор. Из представништва .A.S.A. ECO у Тополи не може се добити никакав одговор, али запослени на благајни не пропустају прилику да позивају грађане ако касне са уплатом рачуна. Мештани су гневни и прете да ће почети да довозе смеће испред зграде општине и представништва .A.S.A. ECO.

Странка слободе и правде предлаже да или под хитно .A.S.A. ECO почне да извршава услуге које наплаћује од грађана или да услуге настави да врши ЈКСП Топола, чији је оснивач управо општина Топола.
Када Странка слободе и правде буде на власти урадиће све како више не би долазило до оваквих ситуација. Несавесним радом горе поменуте компаније стварају се дивље депоније, а то никако не смемо дозволити“, каже се у саопштењу Иницијативног одбора Странке слободе и правде у Тополи.

ТопПрес

KOMENTARI