Топола, Љубесело – На свега неколико километара од центра Тополе у месту Љубесело за мање од месец дана појавиле су се две дивље депоније на Калипољском путу. Према речима овдашњих мештана најпре су се поред пута појавиле мање количине смећа на пар места а онда су несавесни грађани масовно дотерали огромне количине отпада. Да мука буде већа, дошло је и до паљења наталоженог смећа па се селом шири дим.

Фото: ТопПрес

„За мање од месец дана су никле две дивље депоније, прва је код антена у Љубеселу а друга отприлике на 200 метара удаљености у тзв. Жикића јарузи.  Не можемо да прођемо путем од ђубрета а данас је неко и упалио па се шири  страшан смрад, ово је катастрофа“, каже за ТопПрес
Јасмина Рељић.

Иначе, у овом месту постоји организовано одвожење смећа које обавља ЈКСП „Топола“ и свака кућа има канту за одлагање смећа а у улицама се налазе и контејнери.

ТопПрес

Фото: ТопПрес

 

One thought on “За мање од месец дана појавиле се две дивље депоније у Љубеселу, мештани очајни, смрад и зараза се шире насељем (ФОТО)”
  1. Vidim da se cesto pali smece i na otpadu .Baterije koje se nalaze u telefonima i laptopovima sadrze litium..i ukoliko se ostete stvaraju plamen sa temperaturom preko 2000 stepeni.
    Gde se primaju stare baterije za reciklazu u Topoli ?
    pored plamena i visoke temperature se stvaraju i toksicna jedinjenja i gasovi.Jedinjenja odlaze u zemlju posle kise i u biljke ili potoke…

Comments are closed.