printscreen-youtube

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић најавио је стимулације за запослене у центрима за социјални рад и поручио да њихов рад мора да буде видљивији и цењенији, а услови рада бољи.

„Зато ћемо да наставимо да радимо заједнички на томе“, рекао је Ђорђевић након састанка са директорима 47 центара за социјални рад из целе Србије, на којем је разговарано о побољшању услова рада запослених и решавању текућих проблема на најефикаснији начин, саопштено је из Министарства.

Посао који обављају запослени у центрима за социјални рад је одговоран, тежак, захтеван и обухвата много области, оценио је Ђорђевић и најавио да ће се Министарство заложити да се запосленима у центрима, који даноноћно раде и суочавају се са разним проблемима, повећају плате.

Према речима министра, од следеће године, када сви центри и установе социјалне заштите буду ефикасније радиле у систему трезора, када буду још боље планирали, буџетирали и на крају трошили, када буде извршена реорганизација центара, услови рада сигурно ће бити на вишем нивоу, људи ће бити задовољнији, а њихов рад ефикаснији.

Министар је такође навео и да ће се овакви састанци, на којима запослени у центрима за социјални рад могу да представе своје евентуалне проблеме, кроз разговор са надлежнима, одржавати као и до сада континуирано, како би се заједнички пронашла адекватна решења.

Састанку су поред министра Ђорђевића присуствовали в.д. помоћник министра у Сектору за социјалну заштиту Сузана Мишић и директор Агенције за мирно решавање спорова Миле Радивојевић.

ТопПрес/ Извор: Танјуг