Ужице – Читав свет са стрепњом ишчекује епилог ситуације која се тренутно дешава у Украјини, међутим ако погледамо далеко у прошлост можда су неке одговоре већ дали чувени српски пророци Тарабићи, јер снажне поруке стижу из села Кремна.

„Велико је сагласје више пророка о Трећем светском рату, а Креманско пророчанство је дало своје виђење. Неки за његов почетак сматрају чак и кобну 1999. годину кад је нападнут српски народ и речено је да ће се водити у етапама. Да ли је ово сада једна од њих велико је питање“, каже за РИНУ Драган Пјевић из Кремана, тумач пророчанства чувених Тарабића.

Драган Пјевић, фото: РИНА

Оно што је написано у првој књизи њиховог пророчанства и те како може да се повеже са тренутним догађајима. Рекли су да ће „свијет бити раздвојен на два дијела, као по средини пресјечена јабука… Та воћка никада не мора да буде цијела. Прије овога рата на пријестоље великачког царства народа преко бескрајне воде устоличиће се један чоек који будне и сељак и чауш. Тај нови цар узеће пушку, пише даље, али неће пукнути на црвено царство, него ће се само шенлучити, а шенлучиће и онај други.

Кад избије овај љути рат, тешко онијем војскама које буду узлећале у небо, а благо онијем војницима који будну војевали по земљи и по води. Људи који будну водили овај рат имаће своје учењаке и мудраце који ће измишљати свакојаку танад за топове. Ми у том рату нећемо војевати, али ће се други бити преко нашијех глава. У ваздуху изнад Пожеге с неба ће ужарени људи падати на земљу, наводи се у пророчанству Тарабића.

„Каже се да Русија постаје најмоћнија сила на свету и свако ће се о њено пријатељство отимати. Долази цар у Русију чија ће се реч слушати и на небу и на земљи. По пророчанству Русија узима Цариград и Аја Софија постаје православна богомоља. НАТО се распада, а да неће више бити рата указује у пророчанству записана реченица – устаните мртви да видите какав је сад леп и срећан живот“, истиче Пјевић.

Иако неуки и непсимени оно што су пре два века изрекли Милош и Митар Тарабић и данас се препричава, а време је показало да су се многа њихова пророчанства до данас остварила.

„Највеће интересовање за Креманско пророчанство настало је кад је изграђена брана и формирано Заовинско језеро, јер су они давно рекли да ће „Дрина потећи узбрдо“, што у то време нико није могао ни да замисли. Црне гује попиће изворе, мислећи на цеви. Записано је и да су наговестили да ће нестити новац, да ће се људи враћати из белог света у колонама поново у Србију, као и да ће се појавити нека справа са којом ће људи разговарати, мислећи на мобилне телефоне“, каже Драган.

Нека пророчанства Тарабића још увек чекају, фото: РИНА

Нека од њихових пророчанстава још увек чекају. Оно што је добра вест за све који у њих верују, јесте да су охрабрујућа.

„Каже се да ће се на крају направити једна велика држава у којој ће све нације и народи живети срећно. Видећемо шта се под томе подразумевало“, рекао је Драган.

Сматра се да мистериозна моћ ових Креманаца почива на веровању да је посебан управо камен који се може наћи у овом селу, а који људима даје посебне моћи.

ТопПрес/ РИНА

Фото: РИНА