Топола – На данашњи дан, 24. марта 1999. године, започело је НАТО бомбардовање Савезне Републике Југославије. У бомбардовању које је трајало 78 дана, погинуло је око 2.500 цивила и око 1.000 војника и полицајаца. Поводом  обележавања 23. године од почетка НАТО агресије, данас су у Тополи поред споменика жртвама рата, положени венци и одата почаст.

Испред општине Топола, венац је положио заменик председника Мирко Радовановић, фото: ТопПрес

„Од 2014. године на овом месту се окупљамо и одајемо почаст жртвама рата, војницима и цивилним жртвама. Данас су венце  положили, испред општине Топола заменик председника општине Мирко Радовановић,  представници Удружења ратних војних инвалида из Тополе, председник Удружења Жељко Стојадиновић и члан извршног одбора Слободан Васић. Зоран Шиљић из Жабара настрадао је за време НАТО агресије, то је једина жртва тог рата, било је рањених, који су претрпели повреде од касетних бомби“, рекао је за ТопПрес, Јовица Павловић председник Удружења ратних, војних инвалида и породица погинулих бораца Србије и члан Извршног одбора Удружења у Тополи.

Представници Удружења ратних и војних инвалида у Тополи положили венце, фото: ТопПрес

Непосредно поред споменика налази се и авион „орао“ који је на овом месту постављен у част настрадалог пилота Зорана Томића, по коме и цела улица носи име. Пилот Зоран трагично је настрадао 1991. године на подручју Републике Хрватске.

Фото: ТопПрес
Илегална агресија на СРЈ завршена је 10. јуна усвајањем Резолуције 1244 Савета безбедности Уједињених нација. Након тога уследило је повлачење наше војске и полиције из Покрајине и улазак међународних војних снага.
ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес