Топола –  У згради Општинске управе општине Топола данас је   отворена канцеларија Јединственог управног места – ЈУМ. Пројекат успостављања Јединственог управног места је финансиран средствима Министарства државне управе и локалне самоуправе и Општине Топола. Вредност пројекта износи 7.731.000 динара, од чега је Министарство државне управе и локалне самоуправе учествовало са пет милиона динара.

Фото: ТопПрес

„Реформа управе је у току и у држави, пет милиона је од ресорног Министарства за овај пројекат док смо ми изфинансирали више од два милиона из локалног буџета. Од самог старта на реализацији су активно радили Немања Костић испред одељења за урбанизам а испред финансија Јасна Миљковић. Грађани ће на једном месту имати прилику да заврше све послове што се тиче локалне самоуправе, дозволе, информације, бићемо присутни и на порталу е-управе, идемо у корак са 21. веком и у групи смо ретких општина које су овај пројекат и реализовале“, изјавио је Игор Петровић, председник општине Топола.

Фото: ТопПрес

Јединствено управно место је нови институт уведен у наш правни систем. Његовом реализацијом јачају капацитети органа општинске управе, повећава квалитет услуга и добијају се информације временски усклађене и са мало трошкова. На овај начин поједностављује се процедура и механизам рада и скраћују рокови за добијање одређених докумената на локалном нивоу што се постиже усавршавањем постојећих и увођењем нових информационих технологија и софтверских решења.

Фото: ТопПрес

Увођењем ЈУМ-а стварају се услови за примену принципа доброг управљања, побољшава квалитет пружања услуга – са једног места, усавршава рад у одељењима, односи међу запосленима и постиже висок степен ефикасности и квалитета. Комплетна документација би оваквим пружањем услуга била доступна на шалтеру ЈУМ-а и период издавања тражених докумената би се свео на минимум и омогућило би се задовољавање потреба грађана на једном месту.

ТопПрес

Фото: ТопПрес