Фондација Ана и Владе Дивац потписала је данас са Општином Лучани уговор о сарадњи за развој пластеничке производње у овој општини.

У оквиру пројекта „Дивац пољопривредни фондови“ у току 2024. године биће подељена средства у вредности од 3 милиона динара, намењена пољопривредницима и носиоцима регистрованог газдинства из Лучана, који ће путем јавног конкурса моћи да аплицирају за набавку пластеника, каже се у саопштењу за медије.

„Заједничке циљеве препознали смо са Фондацијом Ана и Владе Дивац а која активно ради на развоју руралних средина на нивоу читаве Србије. У сарадњи са Фондацијом Ана и Владе Дивац приступили смо додатном субвенционисању наших пољопривредника у пластеничкој производњи хране. Почетна вредност заједничких фонда општине Лучани и фондације је три милиона динара за наше пољоривреднике, а конкурс ће бити објављен почетком 2024. године, када ће наши грађани моћи да конкуришу за бесповратна средства за развој пластеничке производње“, рекао је председник општине Лучани, Миливоје Доловић

Председник Доловић је истакао да Фондација Ана и Владе Дивац заслужује посебну захвалност грађана општине Лучани на сарадњи кроз овакав вид подстицаја, а у циљу додатног унапређење живота и рада суграђана.

„Велико нам је задовољство да почињемо сарадњу са општином Лучани с обзиром на велики број пољопривредника овог краја. Заједничким улагањем основали смо фонд у вредости од 3 милиона динара, а средства из фонда су намењена пољопривредницима, носиоцима регистрованог пољопривредног газдинства, који желе да унапреде своју биљну производњу набавком пластеника. На конкурс који ће бити расписан на пролеће идуће године, корисници ће моћи да конкуришу за набавку пластеника уз сопствено учешће од највише 20%.“ изјавила је Бојана Вујичић, пројектни координатор Фондације Ана и Владе Дивац.

Предност приликом конкурисања имаће вишечлане породице, самохрани родитељи, жене и млади који су носиоци регистрованог пољопривредног газдинства.

Конкурс ће бити објављен на пролеће 2024.године.

Фондација Ана и Владе Дивац већ 15 година пружа подршку пластеничкој производњи у Србији, а општина Лучани је једна од 5 општина у Србији где је подржано покретање пластеничке производње. До сада су подржани произвођачи из Ужица, Пријепоља, Нове Вароши и Новог Пазара у виду набавке пластеника и пропратне механизације, наводи се у саопштењу које је достављено нашој редакцији.

ТопПрес