Током ванредног стања, због епидемије вируса корона, запослено је 4.500 здравствених радника, од тога 1.500 лекара, каже министар здравља Златибор Лончар и додаје да ће у јуну бити запослено још стотинак најбољих дипломаца медицинских факултета и више од 200 медицинских сестара са најбољим резултатом током школовања.

Он је за Танјуг рекао да је програм запошљавања најбољих дипломаца почео 2018. године од када се на сваких шест месеци примају најбољи свршене студенте коју у индексима имају највише оцене – 9 и 10, као и медицинске сестре и техничаре са најбољим резултатом током школовања.

„До сада смо у четири акције запослили 400 лекара и 500 медицинских сестара. То ћемо наставити и даље већ почетком јуна“, навео је Лончар.

Он је нагласио да је у току процедура са медицинским факултетима да се запосле најбољи дипломци „на којима треба да остане здравствени систем“.

„Факултети нам још достављају податке, али сигурно ће бити запослено стотинак лекара и више од 200 медицинских сестара и техничара“, навео је он.

ТопПрес/ Извор: Танјуг