Челни људи локалних самоуправа промовишу здраве животне навике, пешачење и бициклизам, и указују на потребу да се започне решавање проблема у градовима изазваних превеликом употребом моторних возила

Стална конференција градова и општина (СКГО) позвала је председнике општина и градоначелнике да сутра дођу на посао без аутомобила и подрже акцију „Дан без аутомобила“ у више од 40 градова и општина у Србији.

Челни људи локалних самоуправа том акцијом промовишу здраве животне навике, пешачење и бициклизам, и указују на потребу да се започне решавање проблема у градовима изазваних превеликом употребом моторних возила.

Акцију организује СКГО у оквиру Европске недеље мобилности којом се подстичу алтернативни видови саобраћаја у односу на моторизоване чиме се смањује коришћење путничких аутомобила и побољшавају услови за јавни саобраћај, кретање бициклиста и пешака.

Европска недеља мобилности одржава се сваке године од 16. до 22. септембра. Овогодишња тема кампање је комбиновање различитих видова превоза под слоганом „Комбинуј и крећи се“ у коју је укључено више од 2.600 градова и општина из 50 држава са више од 250 милиона становника.

ТопПрес/Извор: Бета