Топола – Учитељ Мирослав Даниловић издао је свој првенац „У шаци живота“. Бавећи се професионалним радом, учећи генерације ученика знању, умећу и вештинама, растао је са њима. Склоност ка песништву подстакли су ученици и животни догађаји, а највећа подршка и сарадник била му је супруга Драгица.

„Свом позиву несебично дајем себе, излазећи из оквира обавезног, са задовољством и жељом. То ме испуњава, а радује успех ученика. Књига је огледало наше стварности, покушај да се оживе и одбране од заборава наши корени, наше постање. Књига је такође покушај утицаја на свест и савест“, рекао је за ТопПрес Мирослав Даниловић.

Песништво овог учитеља изражава се језиком осећајног бића. Песме, пажљиво одабране чине његов лични летопис, близак осећаном човеку своје генерације чије илузије региструје на лирски начин, овај песник ненаметљиво сведочи о себи, о души, о животу, о немиру.

Промоција књиге биће организована у Библиотеци „Радоје Доманивић“ у Тополи, као и прва продаја. Идавач књиге је  Основна школа „Сестре Радовић“ из Белосаваца.

О аутору:

Мирослав Даниловић је рођен 31. марта 1965. године у Тополи. Педагошку Академију завршио је у Сремској Митровици, а Учитељски Факултет у Јагодини. Ради као учитељ у ОШ „Сестре Радовић“ у Белосавцима.

ТопПрес