Крагујевац, Топола – Тим крагујевачке Управе за ванредне ситуације уништио је у каменолому у селу Горње Комарице седам неексплодираних убојних средстава, по три ручне бомбе и артиљеријске гранате и једну минобацачку мину, која су пронађена у периоду од краја маја до средине августа ове године на територији нашег града и општине Топола.

На територији града Крагујевца пронађене су две ручне бомбе крајем маја у селу Нови Милановац и почетком августа у улици Првослава Стојановића, а три артиљеријске гранате пронађене су почетком овог месеца у улици 6. Пука. На територији Тополе минобацачка мина је пронађена крајем јуна, а ручна бомба крајем јула у селу Јунковац.

Неексплодирана убојна средства преузео је надлежни тим крагујевачке Управе за ванредне ситуације на локацији “Тенкодром”, а потом их је уништио у каменолому у селу Горње Комарице.

Из овдашње Управе за ванредне ситуације апелују на грађане да у случају проналаска неексплодираног убојног средства или сумњивог предмета одмах обавесте полицију или оперативни центар Сектора за ванредне ситуације позивом на број телефона 034/1985. Наглашавају да никако не треба дирати сумњив предмет и сачекати долазак екипе Управе за ванредне ситуације.

ТопПрес/ Извор: Инфо КГ, Бранко Вукашиновић