За пројекте из области социјалне заштите ове године је од плаћања опортунитета, односно из средстава прикупљених одлагањем кривичног гоњења, издвојено више од 60 милиона динара, изјавила је министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Дарија Кисић.

Министарка је на уручењу уговора о додели средстава прикупљених од опортунитета, навела да ће сваки пројекат који ће се финансирати овим средствима, значајно допринети унапређењу услуга социјалне заштите и положаја корисника као и запослених.

„Радујем се што ће домови и центри за децу ометену у развоју из Суботице, Стамнице, Београда, Петровца на Млави и других градова у Србији, као и геронтолошки центри у Кикинди, Шапцу, Кањижи, Новом Бечеју, захваљујући овим средствима, реконструисати просторије, побољшати енергетску ефикасност, набавити возила за превоз корисника као и нову опрему за кухиње и учионице“, истакла је министарка Кисић.

Навела је да ће део средстава отићи и удружењима особа са инвалидитетом у Србији и да је циљ ових пројеката побољшање живота особа са инвалидитетом и њихово активно учешће у друштву.

Према њеним речима Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања стално ради на унапређењу стања у области социјалне заштите, услуга које пружају установе у том систему, јачању бриге о најугроженијим категоријама становништва, а свака додатна подршка, као што је ова, много значи у реализацији тих циљева.

 

 ТопПрес/ Извор: Танјуг