Сви пунолетни грађани Србије од данас могу да шаљу фискалне рачуне и потврде о плаћању картицом (слипове) како би учествовали у новом кругу наградне игре „Узми рачун и победи“, критеријуми игре су исти као раније, а прво извлачење се очекује крајем новембра, саопштено је из Владе Србије.

Критеријуми наградне игре идентични су као и у претходним издањима. Потребно је спаковати у коверту 10 фискалних рачуна или 10 слипова (не смеју се мешати) појединачне вредности од најмање 100 динара, не старијих од 1. септембра 2020.

Могу се користити коверте било које боје, величине или облика, докле год стају у поштанско сандуче.

Приликом адресирања коверата, на предњој страни потребно је написати УЗМИ РАЧУН И ПОБЕДИ 2020. На полеђини пошиљке обавезно је да се читко упише име и презиме, адреса пребивалишта/боравишта из личног документа, као и контакт телефон.

Слање коверата је бесплатно, а о њиховом чувању до формалног почетка наградне игре стара се Пошта Србије.

Детаљна правила наградне игре биће благовремено објављена у средствима јавног информисања и на сајту: www.uzmiracun.rs , у складу са Законом.

Грађане и овог пута очекују веома вредне награде – 60 аутомобила и 12 станова у Београду. И овај пут биће организовано такмичење градова и општина у броју послатих рачуна, а најактивније локалне заједнице поделиће укупан фонд од 180.000 евра за пројекте од јавног значаја по избору грађана.

Наградна игра организује се у циљу сузбијања сиве економије кроз јачање свести и мотивације грађана да плаћају безготовински и узимају фискалне рачуне приликом сваке куповине.

Најновије информације о наградној игри биће редовно објављиване на сајту: www.uzmiracun.rs , а грађанима је на располагању и контакт центар путем мејла: kontakt@uzmiracun.rs за сва додатна питања и подршку.

Организатор наградне игре је Влада Републике Србије, а подршку пружа Налед.

ТопПрес/ Извор: Танјуг