Foto Tanjug Rade PrelicFoto Tanjug Rade Prelic

Привредна комора Србије (ПКС) и Развојна агенција Србије (РАС) организују наступ 10 домаћих компанија на Међународном сајму вина и алкохолних пића ПРОWЕИН 2018, који ће се одржати у Дизелдорфу од 18. до 20. марта.

У оквиру националног штанда Србије представиће се: ЈИТ-ИНЖЕЊЕРИНГ АГРО – Ердевик, винарија Александровић – Топола, винарија Ластар Рековац, винарија Звонко Богдан – Суботица, Вино Будимир – Александровац, ПП ЕРДЕВИК – Ердевик, Рубин – Крушевац, винарија Алексић – Врање, винарија Деспотика – Смедеревска Паланка и винарија Виртус – Жабари.

На сајму ПРОWЕИН 2018 компаније из Србије представиће своје производе у Павиљону 15, на националном штанду површине 42 метара квадратних.

Наступ на међународном сајму омогућава излагачима да представе своје производе и организују пласман на нова тржишта, као и да унапреде постојеће и остваре нове пословне контакте. Учешће српских винарија на једној од најугледнијих и најзначајнијих међународних изложби вина и алкохолних пића у Европи и свету, директно доприноси квалитетнијем позиционирању српских брендова и укупном извозу – наведено је у саопштењу ПКС.

ПРОWЕИН је једна од највећих и најзначајнијих специјализованих изложби вина и алкохолних пића у Европи, на којој се сусрећу дистрибутери и представници водећих малопродајних ланаца. Сајам годишње посети око 56.000 посетилаца из 123 земаља, који имају прилику да се упознају са производним програмом више од 6.250 излагача из 59 земаља, додаје се.

ТопПрес/ Извор: еКапија