Више од 1500 малишана окупирало Опленац: Одржан четврти Дечји фестивал у организацији фондације Корени

Више од 1500 малишана окупирало Опленац: Одржан четврти Дечји фестивал у организацији фондације Корени

Топола – У недељу 12. септембра одржан је четврти по реду Дечји фестивал Опленац у шуми иза цркве Светог Ђорђа.

Фестивал је окупио око 3500 посетилаца који су уживали у прелепом амбијенту опленачке шуме и више од 30 активности које су биле доступне малишанима. Јахање, стреличарство, едукативно-креативне радионице, игре без граница и школица фолклора само су неке од активности које су биле доступне, а новина на овогодишњем фестивалу која је привукла пуно пажње била је сензорна шума намењена малој деци и деци са сметњама у развоју. Једна од најпопуларнијих била је и радионица лепог понашања према животињама у организацији Бео зоо врта, где су деца могла да помазе лоптасте питоне, јастреба и патуљасте козице.

Улаз је био бесплатан као и скоро све активности на Фестивалу, а сви учесници и организатори радили су потпуно волонтерски. Све донације прикупљене на Фестивалу биће усмерене ка изградњи игралишта за децу у Тополи.

Фестивал је у организацији Фондације Корени под покровитељством Њихових Краљевских Височанстава принца Михаила и принцезе Љубице, а генерални спонзор била је Моја кравица. Компанија Имлек учествовала је на Дечјем фестивалу Опленац у складу са својом друштвено одговорном улогом подршке дечијим манифестацијама. Малишани су могли да уживају у Моја Кравица млеку препознатљивог укуса и квалитета, кључној намирници у исхрани која стимулише њихов раст и развој. Млеко се сврстава у један од најпрепоручљивијих напитака за здраво одрастање управо захваљујући витаминима и минералима који су његов природни састојак а који највећим делом поспешују јачање и очување зуба и костију код најмлађих.

ЊКВ принцеза Љубица Карађорђевић је након Фестивала изјавила:

„Одушевљени смо одзивом који је био двоструко већи него што смо очекивали. Дан је протекао савршено, а деца нису знала куда ће пре од мноштва активности које смо припремили. Најпопуларнији су као и претходних година били јахање и стреличарство, али је сензорни кутак претио да озбиљно угрози ову позицију.

Овогодишњи Фестивал је био својеврстан тест за нас, јер имамо планове да догађај порасте и да у наредним годинама читав Опленац постане дечји на пар дана. Веома ми је драго што су се деца укључила и сјајно реаговала на радионицу здраве хране. Циљ нам је био да покренемо разговор о количини штетних намирница у дечјој исхрани, поготово о шећеру и маргарину, тако да су сви производи служени на Фестивалу били без ова два састојка.

Колико сутра почињемо са плановима за наредни Фестивал, пуни елана и прелепих утисака које су нам посетиоци пренели.“

ТопПрес/ ПР текст

KOMENTARI