Влада Србије донела је данас одлуку да се одреде све лабораторије које су оспособљене за спровођење испитивања на вирус корона ( SARS-CoV-2 ), односно да се ветеринарски институти укључе у лабораторијско тестирање.

Због потребе да се обезбеди здравствени систем уочи јесењег периода, како би се становништво додатно заштитило од заразне болести Ковид-19, влада је одлучила да се повећа број лабораторија у којима ће бити омогућено тестирање, саопштила је владина Канцеларија за сарадњуу са медијима.

Ради се о лабораторијама здравствених установа и о свим микробиолошким лабораторијама у јавној својини, које обављају послове у области здравља животиња, безбедности хране, контроле квалитета и безбедности млека и испитивања забрањених, недозвољених, штетних и непожељних супстанци у храни и храни за животиње, здравља биља, семена и садног материјала и банке биљних гена.

Чланови владе усвојили су и Уредбу о понуди важења купљених улазница за културно-уметничке манифестације које су отказане услед пандемије заразне болести Ковид-19, којом се уређују начини и услови под којима се може понудити одговарајућа замена, односно надокнада за купљену неискоришћену улазницу.

Организатор културно-уметничке манифестације може купцу улазнице која није искоришћена да понуди да је искористи током наредног одржавања манифестације, за неку другу манифестацију у његовој организацији (најкасније до 31. децембра 2021. године) или да му понуди повраћај новца.

Ова одлука резултат је предлога који су изнели представници манифестационог туризма на недавно одржаном састанку са председницом Владе Републике Србије Аном Брнабић, наводи се у саопштењу.

ТопПрес/ Извор: Танјуг