Топола – Неповољна епидемиолошка ситуација и опасан вирус Ковид 19 нису заобишли ни општину Топола. Приметан је повећан број заражених особа, па је по препоруци Кризног штаба општине, Предшколска установа „Софија Ристић“ прешла на онлајн модел рада.

„Због погоршане епидемиолошке ситуације било је неминовно да дође и до обољевања једног броја васпитног особља наша Установе. Како смо добијали званичне потврде од здравствене Установе о инфицирању васпитача тако смо обавештавали и родитеље деце тих група, дали смо и препоруке да прате здравствено стање деце а ако примете симптоме да се одмах јаве лекару и обавесте васпитача групе о томе. Како се временом повећавао број оболелих васпитача у нашој установи упутили смо допис епидемиолошкој служби у Крагујевцу и Кризном штабу Општине Топола како би их обавестили о нашој ситуацији. На састанку Кризног штаба дата је препорука да Установа пређе на онлајн модел рада у трајању од две недеље“, рекла је за ТопПрес директорка Предшколске установе „Софија Ристић“, Тања Јовановић.

Директорка ПУ „Софија Ристић“, Тања Јовановић, фото: приватна архива/ ТопПрес

Најмлађи из ове Установе већ су се опробали на онлајн настави која је за њих организована у марту ове године. Јовановићева наглашава да су кроз такву наставу укључени и родитељи и васпитачи па за сада све добро функционише.

„Све групе су обухваћене овим радом од најмлађих који бораве у јасленим групама до предшколаца то је око 280 деце. Током свакодневне комуникације са родитељима сазнали смо да код деце нема оболелих од овог вируса, да има родитеља којима је потврђено присуство вируса. Поједина деца и родитељи се налазе у изолацији“, каже директорка Тања Јовановић.

Она је додала да су за време рада вртића поштоване све прописане мере заштите, као и да је остварена добра  сарадња са Домом здравља у Тополи, санитарном службом као и са Кризним штабом.

ТопПрес