Министарка заштите животне средине Ирена Вујовић поручила је грађанима Србије да ће у наредној години министарство наставити континуирано да улаже у екологију и обећала да ће током 2022. бити изграђени нови модерни рециклажни центри, постројења за прераду отпадних вода, као и канализационе мреже у неразвијеним општинама.

Истакла је у изјави за Танјуг да је за напредак наше земље важно да сви грађани буду уједињени када је у питању заштита животне средине.

„Ја бих, пре свега, пожелела срећну Нову годину, Божић и здравље свим грађанима Србије и позвала их да сви буду уједињени када је заштита животне средине у питању, пре свега, зато што само заједно можемо да подигнемо квалитет живота свакога од нас и подигнемо свест о важности ове теме за напредак Србије“, казала је министарка.

Она је за Танјуг рекла да ће се министарство трудити да допринесе бољим условима за живот и вишим стандардима у ресорном домену, зарад будућих генерација.

Навела је да грађани у наредној години могу да очекују модерне регионалне рециклажне центре, почетак изградње постројења за прераду отпадних вода и изградњу канализационе мреже у општиама које је немају.

Истакла је да је у првој фази планирана изградња регионалних рециклажних центара у Ваљеву, Сомбору, Ужицу и Новој Вароши.

Министарка Вујовић се осврнула на то да су сва обећања дата у протеклом периоду испуњена и поручила да ће министарство и наредне године наставити да унапређује заштиту животне средине у Србији.

ТопПрес/ Извор: Танјуг